It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • III. část minisérie, jak zabavit dítě "ležmo"

III. část minisérie, jak zabavit dítě "ležmo"

III. část minisérie, jak zabavit dítě

Jsme rádi, že se Vám naše minisérie článků líbí a budeme rádi, pokud nám do diskuze pod článkem napíšete, co děláte s dětmi, když jste nemocní, nebo Vám prostě není zrovna nejlépe.

ASOCIACE

  • Začněte nějakým slovem a dítě bude pokračovat prvním, co jej napadne, a pak jste na řadě zase Vy. Přijdete na zajímavé věci. Můžete si o tom i povídat (proč tě napadlo tohle?). S většími dětmi můžete zkusit asociace stopovat zpětně a zkusit, jak moc zpátky si dokážete vzpomenout, které slovo danému slovu předcházelo (kvůli kterému slovu jsem řekl toto?).

PŘÍBĚHY

  • Nechejte dítě, aby Vám vyprávělo příběh podle obrázků v knížce nebo náhodně vybraných obrázků či slov (podle věku). Nejmladší děti (které již však umí mluvit) bude pravděpodobně nejvíce bavit, když Vám budou moci „přečíst“ skutečnou knihu (a předstírat tak, že už umí číst a jsou velcí).

KOMENTÁTOR

  • Nechejte dítě provádět nějakou činnost, která jej opravdu baví. Balet, moderní tanec, karate, atd. Dítě z toho dělá show a Vy se stanete komentátorem, který podrobně (a třeba i vtipně) popisuje, co se právě odehrává: „Podívejte se na ten nevídaný skok!“ „Ne, nevěřím, že to opravdu může zvládnout, počkejme si na to…“ „Ale ano, dámy a pánové, opravdu, skutečně, no podívejte se na to, to je vskutku ten nejlepší úklon na konci, jaký jsme mohli vidět.“ Důležité je, že svému dítěti věnujete pozornost, pečlivě jej sledujete, o to Vaše dítě opravdu stojí. Že u toho ležíte, je zcela vedlejší.

LÉKAŘ

  • Pokud Vám není dobře, není přece nic přirozenějšího, než že Vás pořádně prohlédne lékař… Lehněte si do postele nebo na gauč a nechte si prohlédnout oči, jazyk, poslechnout srdce, změřit tep, teplotu… spolknout nějakou medicínu (lépe sušenkového či zmrzlinového charakteru) nebo strpět (bohudík jen představovanou) injekci. Zkrátka oddejte se lékařské péči svých dětí. Uvidíte, že pro Vás udělají první i poslední, aby se Vám udělalo lépe.

KRESLENÍ PRSTY

  • dítě Vám kreslí na záda a Vašim úkolem je poznat, co to je. Pak si můžete role prohodit. Místo kreslení si můžete také psát vzkazy. Z legrace můžete i písmenka poplést a poté je smazat (buď gumou nebo jakoby kurzorem na počítači).

ZVLÁŠTNÍ ZÁSILKOVÁ SLUŽBA

  • Pošťák Pat je jedním z kreslených příběhů určených dětem. Ale můžete se jím i inspirovat. Dítě si vybere nebo doma najde nějaký předmět či hračku, pečlivě jej zabalí (třeba do starých novin, papírového sáčku od nákupu, atd.), poté zabouchá na dveře pokoje, kde na zásilku trpělivě čekáte, zavolá „zvláštní zásilka“ a za chvíli už můžete plni očekávání rozbalovat překvapení, které pro Vás dítě přichystalo. Nezapomeňte jej odměnit několika obdivnými frázemi a nad dárkem se doslova rozplývejte. Patrně pak bude mít takovou radost, že Vám bude chtít donést další zvláštní zásilku.

SALÓN KRÁSY

  • nechejte se hýčkat a nechte si promasírovat obličej, vlasovou pokožku, krk či ruce. Dítě Vás pak může také učesat, namazat krémem nebo nalakovat nehty na nohou. Upozornění – vhodné spíše jako čistě dámská jízda! ?

SURFOVÁNÍ

  • Dopřejte svým dětem poněkud akčnější zábavu a proměňte se v surfovací prkno. Odstraňte veškeré nebezpečné a snadno rozbitné předměty či kusy nábytku z okolí gauče. Lehněte si na pohovku a na sebe naskládejte pár měkkých polštářů. Proměníte se tak v surfovací prkno, na kterém mohou Vaši potomci předvádět své kreace ve vlnách polštářů. Děti nechte surfovat po jednom, mohou své výkony vzájemně hodnotit či porovnávat, popř. se i hecovat (jak dlouho vydrží v určité poloze nebo dělat nějaký úkon). Měkký a nestabilní podklad bude pro děti výzvou. Při troše štěstí a fantazie si navíc můžete připadat jako u maséra.

A ještě nás čeká poslední série našich typů a rad :)

dva předchozí článka: