It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 8. týden těhotenství

8. týden těhotenství

8. týden těhotenství

Maminka

Už je vám těsná podprsenka? Brzy budete potřebovat koupit pohodlné a také vetší prádlo. Zvýšená hladina hormonů způsobuje rostoucí poprsí a už se začíná připravovat na kojení. Prsa porostou v průběhu celého těhotenství, změna může být naráz o jednu až dvě velikosti a to především při očekávání prvního potomka. Mějte na paměti vaše pohodlí a spokojenost, i nepohodlné prádlo může způsobit špatnou náladu a podrážděnost.

Zvýšenou hladinou progesteronu můžete být víc unavená. Nevolnosti a zvracení vám také uberou velký podíl energie, proto se není čemu divit. Nedostatek spánku také oslabuje a nemusí být způsoben častým močením. Hledání správné polohy pro spánek už v tomto raném období těhotenství je také nepříjemný. Polohované spaní by mělo pomoc v průběhu celého těhotenství a to spíš s rostoucím bříškem. Těhotenský polštář tam pomůže moc se správným ležením, jen pozor, aby si váš těhotenský polštář nepřivlastnil partner.

V prvním trimestru vás čeká mnoho vyšetření, od odběrů krve, po screening, případně genetické vyšetření. Pokud vám lékař sám neřekne, co jaké vyšetření znamená, nebojte se ho zeptat.

Miminko

Velká sláva, vaše miminko už má prstíky. Sice jsou spojené plovací blánou s palcem, ale už jsou znatelné dlaně.

Oční víčka už přerostla přes celé oči, ocásek skoro zmizel. Dýchací trubice už je rozvětvená a směřuje do plic. Nervové buňky v mozku se pojí jedna na druhou a tvoří nervové dráhy. Ještě není možné poznat pohlaví miminka, miminko je velké asi jako fazolka a maličko se hýbe. To ale sama ještě neucítíte.