It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 28. týden těhotenství

28. týden těhotenství

28. týden těhotenství

Maminka

Tímto týdnem vstupujete do posledního, třetího trimestru těhotenství. V posledním trimestru maminky přibírají kolem pěti kilo. Od tohoto týdne bystě měla svého lékaře navštěvovat po dvou týdnech a od 36. Týdne každý týden. Může se stát, že lékař bude požadovat opakování krevních náběrů jako prevenci potvrzení pozitivních výsledků ještě před koncem těhotenství. V případě Rh negativních výsledků krve dostanete injekci, anti-D imunoglobulinu, která podporuje vytvoření protilátek vašeho těla, které by mohli ovlivnit krev vašeho miminka. Pouze v případě, pokud miminko bude Rh pozitivní, vám lékař další injekci dá hned po porodu miminka.

Pokud ještě nevíte, jakého pediatra zvolit pro vaše nenarozené miminko, máte pravý čas, zjistit si informace a domluvit se s lékařem o převzetí miminka do péče po narození. Dětského lékaře potřebujete znám ještě před nástupem do porodnice, protože se vás budou ptát na jeho údaje, pokud byste neměla pediatra předem vybraného, budete muset po porodu na rychlo shánět a to se nelíbí ani personálu v porodnici. Je to hlavně kvůli tomu, že po porodu až vás s miminkem pustí domů, dětský lékař vás navštíví, aby miminko prohlédl a převzal si ho do své péče. Periatra bude zajímat termín porodu, a případně informace o těhotenství, aby se na miminko mohl připravit, proto se nebojte říct opravdu vše o průběhu těhotenství. Domluví s vámi potřebné prohlídky a vy se jej případně můžete zeptat na vše co vás zajímá.

Doporučujeme opravdu zajistit lékaře podle možností v blízkosti vašeho bydliště, protože miminko po porodu je velmi náchylné a vézt ho na první prohlídku k lékaři do ordinace, mezi bacily, by ho mohlo ohrozit, proto při hledání pediatra zjistěte, zda opravdu přijede k vám domů.

Miminko

Vaše miminko už váží kolem jednoho kilogramu a měří zhruba 37 centimetrů. Jeho zrak se vyvíjí a je schopné rozlišit světlo a tmu skrz dělohu. Může mrkat a jeho víčka už mají řasy. Jeho mozek neustále roste a vyvíjí se milióny neuronů. Jeho tělesný tuk se neustále zvyšuje, proto aby bylo připravené na život ve vnějším světě.