It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 23. týden těhotenství

23. týden těhotenství

23. týden těhotenství

Maminka

V tomto období můžete pozorovat, že vám natékají kotníky, nohy a prsty, převážně ve večerních hodinách, a to je způsobené pomalým průtokem krve, který je důsledkem zadržování vody v těle. Po porodu se ale všeho zbavíte, maminky po porodu častěji močí, a tím vylučují přebytečnou vodu, která se nashromáždila. Doporučení je, ležet a spát na levém boku a kdykoliv je to možné, mějte zvednuté nohy nahoru, cvičte, protahujte se a snažte se nestát nebo nesedět dlouho. Cvičení napomáhá k rychlejší cirkulaci krve v těle, noste pohodlné oblečení, i když bude o nějakou tu velikost větší, hlavně mějte pohodlnou obuv.

Kvůli zadržování vody v těle byste ale neměla začít úmyslně méně pít, naopak, větší přísun vody je v tomto období důležitý. Pokud se vám otoky končetin budou zdát nadměrné, kontaktujte svého lékaře, aby zhodnotil, zda je vše v pořádku.

V tomto krásném období můžete začít dělat upomínkové předměty pro vaše nenarozené děťátko. Pokud chcete, pište mu deníček, formou dopisů, aby si jej mohlo přečíst, až bude více rozumět koloběhu života, nebo pro vás, jako vzpomínku na tyto krásné týdny. Můžete psát vše, co vás napadá, jak si představujete strávený den, jaké výlety a hry jej s vámi čekají, i když třeba nemáte nejlepší náladu, toto zamyšlení a fantazie vám může v mnohém prospět a prospěje i miminku, pokud ucítí, že jste šťastná a v pořádku.

Miminko

Vaše miminko už je schopné vnímat pohyb a zvuky, proto se vůbec nestyďte si s ním třeba zatančit. Pusťte si hudbu a pohybujte se v jejím rytmu a to vše bude vnímat i vaše miminko. Hlučné zvukové projevy z okolí připravují miminko na okolní svět, proto se po narození nebude bát třeba hlasitého vysavače, nebo štěkání psa, případně zvuků silničního provozu. To jsou všechno vjemy, které miminko bude mít navyklé, a proto po porodu bude více klidné a nebude se lekat vyššího hluku. Bude pro něj přirozený. Nyní je veliké 28 cm a váhou kolem půl kila, v plících se mu vyvíjejí cévy a proces přípravy na samostatné dýchání pracuje na plné obrátky.