It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 19. týden těhotenství

19. týden těhotenství

19. týden těhotenství

Maminka

Vaše váha se dále zvyšuje, a bude se zvyšovat až do konce těhotenství. V příštích týdnech vám poroste bříško ještě rychleji, než doposud. Právě proto se může objevit bolest v podbřišku, nebo krátká bodavá bolest na obou stranách bříška. Jedná se převážně o bolest děložních vazů, které se napínají tím, jak drží dělohu. Cítit to můžete hlavně při ležení a otáčení se na bok.

Některé ženy v tomto období mají tmavé pigmentové skvrny ve tvářích a červené dlaně. Je to způsobeno velkým množstvím hormonu estrogenu. Mohou vám také ztmavnout bradavky, pihy, jizvy, nebo podpaží. Tmavá čára od pupíku ke stydké kosti, která se může objevit, se nazývá „linea nigra“, jinak černá linie, ale nebojte se, také se ztratí.

Už jste se s partnerem bavili o tom, jaké vaše miminko asi bude? Jak bude vypadat? Jakou máte fantazii a očekávání.

Miminko

Vašemu miminku se nyní vyvíjejí smysly. V mozku se tvoří jednotlivá místa, třeba pro chuť, sluch, hmat, čich a zrak. Už teď vaše miminko může slyšet váš hlas, proto mu můžete klidně vyprávět, co se za celý den událo, nebo mu můžete pouštět hudbu, případně číst třeba knihu. Nikdo vám to nepotvrdí, ani nevyvrátí, ale pravděpodobnost, že při relaxační hudbě v těhotenství, se vám miminko zklidní i po porodu, protože na ní bude zvyklé, je vysoká. To samé platí i u hlasu tatínka, můžete mu říct, že vaše miminko ho už slyší, a když mu bude povídat, bude na něj více navyklé, uvidíte, co to s ním udělá. Je to sice legrační představa, jak muž mluví ženě na bříško, ale je to něžné a romantické gesto.

Vaše miminko je už dlouhé 15 centimetrů a váží kolem 240 gramů. Začínají mu růst vlasy na hlavičce a po těle se tvoří plodový maz, je to jakoby voskovaný ochranný povlak, který bude mít nyní miminko na sobě.