It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 18. týden těhotenství

18. týden těhotenství

18. týden těhotenství

Maminka

V tomto období se připravte na vyšší chuť k jídlu, zvažte, na co máte chuť a co je pro vás a miminko dobré. Prázdné kalorie jako jsou v brambůrkách, krekrech a dalších pochutinách jsou dobré na chuť, ale nezaženou potřebu miminka pro jeho vývoj. V této době je pro vás lepší spát na boku, ideální poloha je, když si z těhotenského polštáře uděláte podpěru podél celého těla, to vás udrží stabilně a spánek a ležení bude vydatnější. Při ležení na zádech vám může děloha stlačit hlavní žílu a k srdci se tak dostane méně krve.

Muže se stát, že se vám bude snižovat tlak, za to můžou změny ve vašem kardiovaskulárním systému. Nevstávejte příliš rychle, raději s rozvahou, aby se vám nezamotala hlava a neupadla jste.

Nyní už na ultrazvuku vidíte pohyby, lékař kontroluje pupeční šňůru a vývoj miminka, jestli je vše v pořádku. Můžete požádat lékaře, aby vám vytiskl snímek z ultrazvuku.

Stále pokračujte ve cvičení, abyste mela při porodu dostatek síly, doporučeny jsou také Kegelovy cviky, které vám pomohou posílit svaly pánevního dna, podporují močovou trubici, dělohu, měchýř, Konečník a vagínu. Kegelovy cviky pomáhání proti úniku moči v těhotenství a po porodu.

Kegelovy cviky zvyšují krevní oběh v oblasti konečníku a vagíny takže je nižší riziko pro tvorbu hemeroidů.

Miminko

Vaše miminko je nyní velké zhruba 14 centimetrů, počítáno bez hlavičky. Velikost asi jako paprikový lusk. Zvládne si protáhnout nožky i ruce, a vy je sama za chvíli ucítíte velmi často. Stále má vidět cévy a žíly pod kůží, a ouška jsou usazená tam kde mají být. Pokud čekáte holčičku, její pohlavní orgány jsou zcela vyvinuté, má vaječníky i vejcovody a dělohu. Pokud čekáte narození chlapečka, už má viditelný genitál, ale je to pěkný stydlín, takže se může schovávat.