It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 17. týden těhotenství

17. týden těhotenství

17. týden těhotenství

Maminka

Nyní byste na sebe měla být opatrnější. Vyvarovat se obuvi s vysokým podpatkem a dát pozor, abyste někde neupadla. Nemusíte upadnout přímo na bříško, stačí jakýkoliv pád, aby to mohlo ublížit miminku. Pásy v autě byste si měla zapínat pod bříškem, nebo si pořídit pomůcku pro poutání těhotných v autě, je to velmi praktické a šikovné. Horní pás by měl být veden přímo mezi prsy.

Některým toulkám mohou začít vadit i kontaktní čočky, protože muže dojít k většímu vysoušení očí, běžně dostupné kapky do očí vám mohou ulevit.

Zdají se vám častěji sny, než tomu bylo dříve, nebo máte několik snů během noci? V druhém trimestru, (v důsledku častějšího močení, potom křeče v nohách, nebo bolest zad), ve spánku strávíte mnohem méně času ve fázi REM (fáze, kdy se nejčastěji zdají sny). Pokud se vzbudíte v této fázi, pravděpodobnost že si sen pamatujete je vyšší. Živé sny mohou být způsobené zvýšeným množstvím emocí. Spousta žen má pečující sny, ať už s dětmi, nebo mláďaty zvířat. Potom se objevují také erotické sny, a to většinou v případě, kdy si žena myslí, že s těhotenstvím přišla neatraktivní část jejího života a pro partnera není přitažlivá, zdají se jí sny o nevěře.

Už jste vybrali děťátku jméno? Vezměte si s partnerem papír a tužku každý sám za sebe a napište si seznam jmen pro chlapce a pro děvče. Potom si seznamy porovnejte. Shodli jste se na nějakém?

Miminko

Vaše miminko prochází proměnou, chrupavčitá kostra se mu mění na kosti a pupeční šňůra dál sílí. Miminko váží kolem 140 gramů a měří přes 12 centimetrů od hlavičky k zadečku.