It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 16. týden těhotenství

16. týden těhotenství

16. týden těhotenství

Maminka

Vaše děloha je nyní zhruba v půlce cesty mezi stydkou kostí a pupíkem. Když si přejedete po bříšku, ucítíte pahorek. Vaše tělo se s těhotenstvím již srovnalo a teď se vám bude dělat dobře. Zlepší se vám nálada, a brzy již ucítíte první pohyby miminka. Některé maminky cítí pohyby už tento týden, ale většinou jej maminky cítí až kolem 18. Týdne. Ale buďte v klidu, u prvorodiček se pohyby mohou objevit až kolem 20. Týdne. První pohyby by se dali přirovnat k šimrání nebo pobublávání. V Následujících týdnech budou častější a intenzivnější.

Měli byste s partnerem začít využívat každou chvíli, pokud jste ještě sami a myslet na sebe, protože po porodu miminka už tolik prostoru mít nebudete a miminko bude vaše všechno na hodně dlouho, dokáže vás plně zaměstnat. S výlety, nebo romantickou dovolenou nebo víkendem neotálejte, dokud se cítíte dobře. Ve třetím trimetru vám nemusí být tak báječně jako teď.

Miminko

Vaše miminko se chystá ne velké věci, během několika následujících týdnů bude zdvojnásobovat svou váhu a povyroste o několik centimetrů. Teď je velké asi jako avokádo, od hlavičky po zadeček měří asi 11 centimetrů a váží kolem 100 gramů. Hlavičku už má vzpřímenou, nohy jsou vyvinutější, než byli a očíčka už jsou blíže u sebe na přední časti hlavy. Na hlavičce se objevuje obrys pokrytí vlasů, ale vlásky ještě vidět nejsou. Na nohou rostou již nehtíky. Srdíčko také plní svou funkci tak jak má. Pumpuje zhruba 25 litrů krve denně a množství se bude s růstem neustále zvyšovat.