It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 15. týden těhotenství

15. týden těhotenství

15. týden těhotenství

Maminka

Váha už se vám zvýšila zhruba o dvě kila, a na celkový stav už jste si zvykla. Může se u vás projevit takzvaná těhotenská rýma. Ano zase ty hormony, v jejich důsledku může dojít k vyššímu prokrvení sliznic a tak i k ucpanému nosu. Může se vám také spustit krev z nosu, a to díky zvýšenému množství krve, které nyní vaším tělem protéká.

Špatný spánek a hlad, to se může stát, pokud přes den máte malý přísun živin pro miminko a sebe, může se stát, že vás to probudí i v noci. Miminko roste a má své potřeby a vy mu je musíte dopřát.

Samozřejmě se nesmíte začít přejídat. Opravdu stačí zvýšit přísun kalorii o 300 na den a vaše miminko bude spokojené, pokud dostane dostatek živin, doporučené je celozrnné pečivo, čerstvé ovoce a zelenina, mléko, cereálie, ale také burákové máslo a mléčné výrobky ve větší míře.

Miminko

Vaše miminko roste jako z vody, velké je už skoro jako jablko a vzhledem k poloze v sedě už se neměří celé, jen od hlavičky po zadeček. V tuto chvíli měří kolem deseti centimetrů a váží 70 gramů. Nosem a horními cestami mu protéká plodová voda, a to je důležité pro vývoj plicních sklípků. Nožičky už má delší než ruce a hýbe všemi klouby. I přes to, že má zavřené oči, vnímá světlo. Pokud byste na bříško posvítila intenzivnějším světlem, mohla byste na ultrazvuku pozorovat, že se snaží schovat do stínu. Tvoří se mu chuťové pohárky, ale ještě není schopné vnímat chutě. V tomto týdnu už bude možné zjistit pohlaví miminka na ultrazvuku, pokud ne, miminko se nemusí chtít ukázat, nevěšte hlavu, uvidíte jej třeba příště. Miminko se v bříšku hodně hýbe, a tím jak se kroutí, může být pro lékaře těžké zachytit pohlaví na dostatečně dlouho, aby jej bezpečně poznal.