It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 13. týden těhotenství

13. týden těhotenství

13. týden těhotenství

Maminka

Tento týden je poslední z prvního trimestru. Rizikovost potratu se minimalizovala. V následujících týdnech byste si měla těhotenství začít užívat jako většina žen. Příznaky ranní nevolnosti a únava ustupuje. Také libido, chuť na sex by se vám měla zvýšit, pokud došlo k poklesu. Sexu se nemusíte bát ani vy, ani váš partner, miminko je v bezpečí a v pořádku, samozřejmě spolu musíte mluvit, pokud by vám bylo něco nepříjemné, aby o tom partner věděl. Do porodu máte ještě hodně času, ale prsa už se připravují na kojení, proto není nic divného, když vám z bradavek bude vytékat tekutina. Jedná se o mlezivo, je velmi bohaté na živiny, které miminko potřebuje a dostane se mu jich hned po porodu, protože než se miminko rozpije, v prvních dnech po porodu to bude jeho jediná potrava. V současné době byste si měla o něco zvýšit jídelníček. Asi o 300 kalorii na den. Bohatě vystačí sklenice kvalitního mléka a pár plátků celozrnného chleba. Pokud i doposud přibíráte normálně a lékař nemá žádné výtky, nemusíte se tím vůbec zaobírat. Nyní byste měla mít dostatečný přísun železa, proteinů a vápníku. Alespoň 4 porce mléčných výrobků za den, vaše miminko potřebuje dostatečnou zásobu pro tvorbu kostí a zubů. Pokud budete mít malý přísun vápníku z potravin, dojde k odběru vápníku z vašich zásob a poté k vašemu odvápnění. Babské povídačky mají něco do sebe, „po dětech se ti zkazí zuby“ ale dá se tomu předejít, pokud budete konzumovat dostatečné množství vápníku navíc, aby mělo miminko kde brát. Zkuste už teď s partnerem mluvit ohledně výchovy vašeho miminka, ano, je to celkem brzy, ale můžete narazit na rozdílné názory a zůstane vám dostatek času pro kompromis a domluvu.

Miminko

Jeho kůže je stále tenká, proto je skrz ni vidět vše, orgány i žíly. Na jeho prstících jsou viditelné otisky. Jeho tělíčko už začíná mít oproti hlavičce větší rozměr. Hlavička v tomto období tvoří už jen třetinu celkové délky miminka. Už v tomto týdnu mají malé holčičky naplněny vaječníky vajíčky. Zhruba přes 2 miliony vajíček. Miminko už měří něco kolem 4.5 centimetrů a váží skoro 30 gramů.

Uložit