It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 10. týden těhotenství

10. týden těhotenství

10. týden těhotenství

Maminka

Už se blíží čas, myslet na těhotenské oblečení, vaše děloha se z počáteční velikosti hrušky, zvětšila na velikost jako grapefruit. Možná už si vaši proměny všimlo i vaše okolí, pokud ne, vůbec to nevadí. Hlavní je, abyste se vy cítila pohodlně, a ne jen v podprsence. Je velmi důležité, abyste si bříško nemačkala v těsném oblečení. Pokud se cítíte nepohodlně v dosavadním oblečení, pořiďte si oblečení s flexibilním pásem na bříšku, budete se cítit pohodlně. Také volné tuniky, pohodlné sportovní kalhoty a trička splní svojí úlohu. Se zvětšujícím se bříškem se vám zvýší i váha. Doporučuje se cvičení po dobu celého těhotenství, nejlepší cvičení je plavání a chůze. Měla byste si dávat větší pozor na vaginální infekce a kvasinky. Samotné kvasinky mohou být v těhotenství neškodné, ale jiná virová onemocnění v těhotenství, mohou mít nepříznivý vliv na předčasný porod, nebo další důsledky. O všem informujte svého lékaře.

Miminko

Vaše miminko je teď velké asi jako oliva, měří něco přes 2.5cm a váží něco kolem 7 gramů. Už teď má za sebou nejtěžší část vývoje. V tuto dobu velmi rychle dozrávají orgány a tkáně.

Miminko už polyká tekutiny a připomíná se. Orgány jako játra, mozek, střeva a ledviny jsou už na svém místě a začínají fungovat. I tak se budou ještě vyvíjet.

U vašeho miminka jsou viditelné nehtíčky na rukou a nohách, drobné chloupky po těle. Miminko už dokáže ohnout ruce a nohy. Ruce má ohnuté v zápěstí a spojené do srdce. Nohy má tak dlouhé, že je schopno se jich dotknout. Páteř už uvidíte na ultrazvuku, je hned pod kůží a mícha s míšními nervy je ukryta v ní. Hlavička tvoří většinu těla miminka, měří víc jak polovinu. Dominuje jí vypouklé čelo, to je způsobené usazením mozku. Následující týdny miminko opět zvětší svou velikost, zhruba o dvojnásobek. Bude měřit něco kolem 7.5 cm.