It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • 1. týden těhotenství

1. týden těhotenství

1. týden těhotenství

Těhotenství je pro ženu jedna z nejrozmanitějších částí života. Jde o krásné období, které trvá většinou 40 týdnů, kdy na sobě žena pozoruje mnoho změn. Ať už se jedná o nálady, změnu jídelníčku, šatníku, anebo svého zevnějšku. Určitě máte mnoho otázek, zajímá vás, co se děje. Pokusíme se vám alespoň trochu popsat, co vše se v tomto období budě dít s vaším tělem, a jak se bude vaše miminko postupně vyvíjet. Poradíme vám, jak si ulevit, když bude třeba.

V prvním týdnu těhotenství je pravděpodobné, že ucítíte příznaky jako bolestivost prsou. Prsa mohou být nateklá a citlivá na dotek. Stejně tak tento příznak vnímá většina žen před menstruací.

Další příznak těhotenství může být únava. Jde o pocit únavy, jako po těžké práci, objeví se z ničeho nic. To je způsobené zvýšením hladiny progesteronu a také vypětím těla, které se připravuje na dlouhou cestu vývoje plodu.

Těhotenství v raném stádiu může být spojeno s častým močením. Můžete si všimnout, že chodíte na toaletu častěji než obvykle.

V prvních týdnech těhotenství se vám mohou změnit smyslové vjemy. Máte citlivější čich, změní se vám chuť k jídlu, v prvních týdnech těhotenství se jedná spíš o nechutenství, to vše je způsobené rychlým zvyšováním hladiny hormonu progesteronu v těle.

Některé ženy mohou slabě krvácet, jedná se spíš o červenohnědavý výtok,růžový výtok, anebo slabé jasně červené krvácení, které se objevuje při prvních dnech menstruace. Pokud ovšem zaznamenáte bolestivost v těchto dnech, je doporučené vyhledat lékaře. Tento signál může poukázat na mimoděložní těhotenství.

Pro potvrzení těhotenství se doporučuje udělat si těhotenský test nejdříve po jednom týdnu vynechané menstruace. Dnešní doba je ale rozmanitá, na trhu jsou i testy, které dokážou zaznamenat těhotenství i dříve, proto je dobré koupit testů několik, anebo si pořídit celou sadu a testovat se postupně. Nejlepší čas pro těhotenský test je ale hned po ránu, kdy hladina hormonu, který se objevuje v moči je nejvyšší.

V případě, že chcete mít opravdu jistotu, je však nejlepší navštívit lékaře a domluvit se s ním na testu z odběru krve. Některé těhotenské testy mohou ukázat ducha, to bývá nejasná druhá čárka na těhotenském testu, nebo těhotenství pro nízkou hladinu hormonu nezaznamenají vůbec.