It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • První menstruace po porodu

První menstruace po porodu

První menstruace po porodu

Žádné těhotenství není stejné a platí to i pro etapu po porodu, kdy se ženino tělo vrací do normálu. Pokud jde o menstruaci, záleží hlavně na tom, zda žena kojí. Jestliže své miminko nekrmí mateřským mlékem, může se první menstruační krvácení dostavit už za šest týdnů. Tedy v době, kdy končí šestinedělí. I když měla před otěhotněním měsíčky pravidelně, po porodu nějakou dobu trvá, než se všechno srovná.

Kojící maminky čekají déle

Maminky, které potomka kojí, si na první menstruaci musí počkat déle. Je to dáno skladbou hormonů. Tím, že se v jejich těle tvoří mateřské mléko, má hormon prolaktin „navrch“. Tím pádem je zároveň zablokována i tvorba těch hormonů, které jsou zodpovědné za ovulaci a následně i menstruaci. Trvá tedy i několik měsíců, než se měsíčky opět objeví. To, že žena nemenstruuje, ale neznamená automatickou ochranu před otěhotněním. Žena během těhotenství, porodu, šestinedělí a kojení zažívá tolik hormonálních změn, že kojení nelze považovat v žádném případě za antikoncepci. Příroda bývá nevyzpytatelná.

Většinou se první menstruace po porodu dítěte objeví v podobě špinění, ale žena to většinou zaregistruje. Někdy se naopak může dostavit silné krvácení. Pokud by bylo velmi intenzivní, provázela ho silná bolest nebo jiné komplikace, je na místě navštívit gynekologa.

I ženy, které byly zvyklé sledovat svoji ovulaci, to mohou mít po porodu složitější. Její hlavní příznaky, zejména charakteristický, viskózní hlen, mohou přehlédnout nebo jeho tvorba není zprvu tak výrazná. I tato situace se ale postupně vrátí do normálu.

Zajímavost: existuje poměrně dost žen, které kdysi mívaly bolestivou menstruaci, ale po porodu se tohoto problému zbavily.