It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Jak správně měřit kontrakce?

Jak správně měřit kontrakce?

Jak správně měřit kontrakce?

Jak měřit kontrakce?

  • Interval mezi jednotlivými kontrakcemi měřte od začátku jedné kontrakce po začátek druhé.
    Přesnost měření postačí v minutách. Délka porodní kontrakce by měla být alespoň 30 vteřin.
    Vzhledem k individuálnímu vnímání bolesti je vhodné se řídit spíše pouze délkou a frekvencí kontrakcí. Pravidelné alespoň půlminutové kontrakce po cca 5 minutách bývají obvykle indikací k odjezdu do porodnice. Pravidelnost může být i pouze přibližná (kontrakce se objevují s pravidelností v intervalu např. 4 až 7 minut). Někdy je ale nutné odjet do porodnice dříve, nebojte se proto v případě váhání kdykoliv obrátit na lékaře nebo nejbližší porodnici a konzultovat situaci po telefonu.

Nepanikařte a nespěchejte

  • Tatíknové - neodvážejte svou partnerku do porodnice ihned, jakmile nabudete dojmu, že rodí.
  • Obzvláště to platí, je-li partnerka prvorodička (tedy rodí poprvé) a pokud tak činíte pouze ze strachu, že Vám porodí doma. Pokud bude porod postupovat pomalu a bude jen velmi málo otevřená, je možné, že Vaši partnerku pošlou ještě na pár hodin zpět domů nebo můžete zbytečně zvýšit její stres delším pobytem v nemocničním prostředí. Pokud se cítí dobře a nevypadá to, že potřebuje akutní lékařskou pomoc, pomožte jí v klidu sbalit všechny potřebné věci, nechte ji dát si sprchu nebo lehkou svačinku, zkuste ji něčím rozptýlit. Pokud je noc, dopřejte jí ještě chvilku spánku. Nejsou-li kontrakce příliš silné a může-li ještě spát, s největší pravděpodobností hned tak neporodí. Vše je samozřejmě individuální a proto dobře pozorujte, jak se Vaše partnerka chová. Rodící žena např. často mluví trochu jiným hlasem, jakoby naléhavěji. V případě jakýchkoliv pochybností je samozřejmě lepší dojet do porodnice dříve nebo i zbytečně, než si později něco vyčítat. Vyrovnaná nebo zkušená rodička však z vašeho stresujícího nutkání okamžitě vyjet mít radost nebude.