It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Plavání kojenců

Plavání kojenců

Plavat nebo neplavat? Bazénů, které nabízejí kurzy plavání pro novorozence, je celá řada a jsou čím dál dostupnější. I když se hovoří o plavání, cílem rozhodně není, aby kojenec přeplaval bazén. To by byl příliš ambiciozní plán. Důležité je, aby si malé dítě vytvořilo kladný vztah k vodě a nebálo se jí. To je nesmírně důležité. Jen tak se může později naučit plavat.

Kdy začít?

Hodně se diskutuje o tom, jaký věk miminka je ideální. Názory se různí mezi odborníky i rodiči samotnými. Obecně platí, že by se mělo počkat do chvíle, než miminko nedosáhne věku šesti měsíců. Další nutnou podmínkou je dodržování určitých hygienických pravidel.

V čem novorozenecké plavání pomáhá?

K největším přínosům patří to, že děťátko si na vodu zvyká od útlého věku, učí se v ní hýbat a překonává strach. Pohyb ve vodě je něco jiného než na suchu, což má pozitivní vliv na psychomotorický vývoj. Když se rodiče postarají, aby miminko nenastydlo, lze za další přínos považovat zvyšování imunity a odolnosti.

Důležité je, aby kojenec byl při odchodu domů důkladně osušený. Nezapomínáme na vlásky ani ouška. Oblečení vrstvíme tak, aby se děťátko nezpotilo. Aklimatizace by měla trvat zhruba 30 minut. Pak teprve můžeme vyjít ven (v létě i dříve). Pokožku nezapomeneme ošetřit vhodnou dětskou kosmetikou.

Kdy s plaváním počkat?

Rozhodně nejdeme do bazénu, když je mrňousek nastydlé nebo se necítí dobře. Jestliže má dítě sklony k častému nachlazení, bojuje s nižší imunitou nebo ho trápí ledviny, raději počkáme. Nikde není psáno, že když začneme chodit do bazénu později, něco promeškáme nebo že se potomek nenaučí plavat.

Tip: I když dítě netrpí žádným chronickým onemocněním, vždy se před odchodem na plavání rozhodujeme podle jeho aktuálního zdravotního stavu. Jestliže mu zrovna rostou zoubky, má rýmu nebo je unavené, návštěvu bazénu raději oželíme.