It bridges the gap between the previous Sea-Dweller 1665 and the subsequent replica rolex Sea-Dweller 16600, with design details from both generations. It is worth noting that some of the once glossy dials are turning matte over time. Unsurprisingly, this has now attracted the interest of vintage Rolex collectors around the world.
  • Kdy otěhotnět po spontánním potratu?

Kdy otěhotnět po spontánním potratu?

Kdy otěhotnět po spontánním potratu?

Pro každou ženu je spontánní potrat obrovským zklamáním a bolestí. Vytouženého miminka se zatím nedočká a nějakou chvíli potrvá, než se zahojí nejen tělo, ale především duše. Na druhou stranu odborníci doporučují další těhotenství příliš neodkládat. Zejména aktuální je to u žen, které jsou již starší a měly problémy s otěhotněním. Kdy je tedy nejvhodnější doba na další těhotenství, pokud žena o své děťátko přišla?

V první řadě jde o to, kdy k samovolnému potratu došlo, zda hned na začátku těhotenství nebo až později. Také je nutné přihlédnout k případným zdravotním komplikacím, které potrat provázely nebo které se později vyskytly. Jestliže žena přišla o své dítě na začátku prvního trimestru a nenastaly žádné zdravotní problémy, není nutné další těhotenství odkládat o více než zhruba půl roku. Šest měsíců by mělo mamince stačit k tomu, aby se zotavila a byla schopna přivést na svět zdravé dítě.

Žena by se měla šetřit

Dříve než zhruba za půl roku to lékaři příliš nedoporučují. Už proto, že žena by bezprostředně po potratu měla až do další menstruace, která přijde zhruba za měsíc, pohlavně abstinovat. Dále je nutné, aby se děložní sliznice zcela zotavila. Zejména pokud bylo nutné přistoupit k vyčištění dělohy. Jakákoli komplikace tedy znamená delší dobu pro hojení. V každém případě by měl lékař posoudit ženin aktuální zdravotní stav a přihlédnout i k dalším faktorům. K nim patří zejména věk, to, zda žena přišla do jiného stavu přirozenou cestou nebo zda bylo předtím nutné přistoupit k umělém oplodnění a zohlednit konkrétní situaci.  

Tělo se někdy zotaví rychleji než duše

I když se žena po fyzické stránce zotaví hodně rychle, problém někdy nastane v psychické rovině, pokud není schopna se s traumatickým zážitkem vyrovnat. A ačkoli po miminku bytostně touží, může být tato nepříjemná událost překážkou k tomu, aby znovu přišla do jiného stavu.